Over RA*W

RA*W staat voor ‘rauw’ onbewerkt vlees en voor de jonge getalenteerde reclamegeneratie. De reclamebranche is een lastig vakgebied om je als jong ambitieus account- of strategietalent snel te ontwikkelen. De reclame-industrie probeert ons enerzijds te bewerken door vast te houden aan hun eigen werkwijze aan de andere kant mist er ook een stukje educatie. Geen trainingsprogramma’s, maandelijkse intervisies of persoonlijke mentoren zoals aan klantzijde. Maar de behoefte aan de ontwikkeling blijft.

Learning on the job? Heel goed, maar we willen meer, sneller en op een andere manier.

RA*W is opgericht speciaal voor die groep die zich naast zijn dagelijkse werkzaamheden wil laten inspireren door kennis, ervaring en inzichten van de groten uit ons vakgebied en van elkaar. We vinden deze kennis, inspiratie en energie in sessies bij bureaus die belangeloos een kijkje in hun keuken geven. Om over na te denken, na te praten en het de volgende dag meteen in de praktijk toe te passen. Hiermee bewerken we onszelf en zorgen we ervoor dat we alles uit onszelf en uit ons werk halen.

RA*W is opgericht begin 2012 door Reinier Steures, Bart van de Kooij, Lieske Stokkers en Robert Volten. Inmiddels hebben de oprichters het stokje overgedragen aan Marieke Dekker, Rose Zandvliet, Wybe Sallows, Daantje DammersCiaran Woods, Romy van der Linden en Piet Honig. De acht bestuursleden zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor de stichting. Zij gaan het gesprek aan met de RA*W community, bureaus, jonge oprichters van start-ups en mediapartijen op zoek naar inspiratie voor de maandelijkse sessies en meer.

RA*W is het ultieme reclamenetwerk van de toekomst. Jonge reclametalenten die ervaringen met elkaar delen en leren van elkaars achtergrond en ambities. Zo kom je er bij RA*W al vrij snel achter dat het, ondanks dat bureaus zo verschillen, het eigenlijk overal hetzelfde is. En dat we allemaal dezelfde vragen hebben. Met een constante nieuwsgierigheid kijken we naar de ‘prachtige’ en idiote dingen die in de reclamewereld plaatsvinden. En daarmee bedoelen we de mooie dingen zoals het geweldige werk, maar ook de traditionele benadering van een vak dat zo vooruitstrevend hoort te zijn.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven.

rauw-founders

– RA*W foto door Jerome de Lint.